Wat betaal je voor een goede advocaat?

Een advocaat inschakelen is, zoals algemeen bekend, niet goedkoop. Veel mensen durven ook niet zo snel een advocaat in te schakelen omdat ze een advocaat te duur achten en soms durven ze hierdoor ook niet een rechtsbank binnen te stappen. Het is verstandig om je hier eerst in te verdiepen, voordat je besluit om geen advocaat in de arm te nemen. Sommige advocaten zijn namelijk best betaalbaar. Het is dus maar net waar je zoekt, maar we kunnen beamen dat een advocaat niet goedkoop is.

Kosten voor een advocaat

De meeste advocaten hanteren een uurtarief, maar het is ook mogelijk om een vast bedrag af te spreken met een advocaat. Het is maar net wat de advocaat voorstelt en wat je zelf het prettigst vindt. Er is in Nederland wat advocaten betreft geen declaratiesysteeem dat overal hetzelfde is. Neem met een advocaat wel de kosten door en maak hier goede afspraken over, want je wilt natuurlijk niet achteraf ineens vette rekening krijgen. Dan voel je je bekocht en een advocaat dient ook altijd te communiceren wanneer hij of zij meer tijd moet steken in een zaak. Dit betekent voor jou natuurlijk extra kosten. Wees hier goed van bewust. Laat je tussentijds ook altijd op de hoogte houden, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Als je een advocaat inschakelt, zal een hij of zij doorgaans proberen om een procedure te voorkomen. Tenminste, een goede advocaat zal dit voor je doen, omdat dit immers veel goedkoper is. Je betaalt dan veel minder, omdat er aanzienlijk minder uren hoeven worden gemaakt. De advocaat kan de tegenpartij benaderen en proberen om er onderling uit te komen. Bij strafrecht advocaten is dit natuurlijk niet het geval en zal een advocaat proberen om de zaak te winnen.

Wanneer je een professionele advocaat zoekt in de regio van Almere: dan is www.advocaatalmere.net een goed adres.

Uurtarief

De diverse advocaten hebben dus allemaal verschillende tarieven. Daarnaast kunnen advocaten ook een x-bedrag rekenen voor het eerste gesprek. Bij sommige is dit gesprek gratis, maar er zijn dus advocaten die hier wel geld voor leveren, ook al laat je de zaak niet door een advocaat doen. Zo’n bedrag kan oplopen tot zo enkele honderden euro’s. Er zijn echter advocatenkantoren waar dit bedrag nog veel hoger kan oplopen. Let dus goed op alvorens je een advocatenkantoor gaat benaderen, want voor je het weet moet je diep in de geldbuidel tasten en dat zou natuurlijk zonde zijn. Op de website kun je de tarieven vinden en als dat niet het geval is kun je ze natuurlijk altijd eerst telefonisch contacteren en vragen wat de tarieven zijn.